Packraft vuokraus

Vuokraa MRS packraftit nyt meiltä!

Kesän koittaessa on myös uusien tuotteiden aika. Telttavalikoima kasvoi jo merkittävästi kesän kynnyksellä ja täältä löydätkin kaikki tarjolla olevat teltat vuokraukseen. Täysin uutena tuotekokonaisuutena, voit nyt vuokrata meiltä myös erilaisia packrafteja eli reppulauttoja. Packraftien vuokraustoiminnassa tehdään yhteistyötä MRS-packraftien maahantuojana toimivan oululaisen Melomo-yhtiön kanssa.

Alla käydään tarkemmin läpi mikä on packraft, minkälaisia melontaitoja packraftilla eteneminen vaatii ja tarkemmin mallistomme MRS Microraft, Alligator 2S ja Alligator 2S Pro XXL. Packrafteja pääset testaamaan vuokraamalla packraftin lähettämällä viestiä osoitteeseen info@talesntents.fi.

Alligator 2S Pro XXLja MSR Microraft. Pirunportti
Alligator 2S Pro XXL etualalla ja Microraft taka-alalla

Mikä ihmeen packraft?

Reppulautta, ilmalla täytettävä kajakki tai ihan vaan packraft, monta nimeä ja monta käyttötarkoitusta. Packraftit soveltuvat tasaisiin vesiin, virtaaviin vesiin tai seikkailuihin jopa pyörän kanssa, mitä sitten kutsutaan nimellä bikerafting. Suurimpana etuna packraftissa erityisesti kajakkeihin on nimensä mukaisesti sen pakattavuus reppuun. Reppuun pakattavuus mahdollistaa vaeltamisen ja melonnan yhdistämisen ennennäkemättömän helposti ja reitistön kasvattamisen sitä kautta. Enää saaressa majailevat kohteet, järvien ylitykset tai muut vesistöt eivät ole enää reissukohteiden esteenä vaan täynnä uusia mahdollisuuksia! Samalla logistiset haasteet jokipätkillä ovat historiaa kun packraft on valintasi ja pakattuna reppuun.

Pakkaustilavuus packrafteissa huitelee alle 40x30cm väleillä ja painot alkavat yli kolmesta kilosta ja ulottuvat yksiköissä aina 4,5kg paikkeille. Kevyestä painostaan huolimatta packraftit kestävät kovaakin käyttöä ja pakkaustilavuuden käydessä ahtaaksi voit vuokrata isomman rinkan mukaasi. Lähtökohtaisesti pakkaustilavuus on suhteellisen sama kuin tavallinen vaellusteltta. Kuitenkin jos rinkan tilavuus mietityttää, niin voit kätevästi vuokrata Fjällräven Kajka Rinkan 85 litran tai Fjällräven Kajka rinkan jopa 100 litran koossa.

Packraft pakkaus rinkka
Packraftin saa kätevästi mukaan rinkkaan

Tarvittavat melontataidot?

Packraftilla melonnan aloittamiseen ei tarvitse sen kummempia taitoja, lähinnä ripauksen hyvää seikkailumieltä unohtumatta tervettä järkeä turvallisuustekijöiden huomioimisen osalta. Mikäli sinulla on kokemusta melonnasta kajakilla tai kanootilla, voit välittömästi tuntea olevasi kotona myös packraftin kanssa. Packraftin etuna, varsinkin ohkaisimpiin kajakkeihin, on sen vakaus. Packraftia on huomattavasti vaikeampi keikauttaa ympäri sen ollessa hyvin tasainen melottaessa jopa virtaavissa joissa. Tasaisilla vesille packraft on mitä helpompi väline myös melonnasta kiinnostuneille aloittelijoille ja tuntinopeudenkin voi nostaa aina 4-7km/h paikkeille melontakokemuksen karttuessa.

Packraft koskimelonta
Koskissa ilme vakavoituu ja kypärä on tarpeen

Vuokrauksen sisältö

Pelkällä packraftilla ei vielä potkita eteenpäin, vaan aina tarvitaan vähintään mela ja kelluntaliivit mukaan. Nämä välineet kuuluvatkin jokaiseen vuokraukseen. Samalla, koska packraft täytetään ilmalla, saat meiltä USB-ladattavan pumpun mukaan vuokrauksen yhteydessä helpottaakseen täyttämistä unohtumatta muutamaa napakkaa puhallusta. Mikäli olet kiinnostunut siirtymään kohti virtaavia vesiä, on kypärä myös ehdoton väline ja mukaan on hyvä laittaa vielä heittoliina. Melontakyprän ja heittoliinan voit vuokrata packraft vuokrauksen yhteydessä 10€ lisämaksusta per vuokraus vuokrauksen yhteydessä


Alta vielä löydät täyden listauksen vuokraukseen kuuluvista tuotteista ja lisähinnasta saataviin tuotteisiin:


1x Packraft

1x Teleskooppimela

1x Pelastusliivit

1x Aukkopeite

1x Evä

1x Täyttöpussi ja automaattinen täyttöpumppu

1x Kuivapussi / 2x ISS-kuivapussit (vain MRS Alligator 2S Pro XXL)

1x Korjaussarja


Lisähinnasta koskisetti:

1x Melontakypärä

1x Heittoköysi


Packraft mallit ja kokosuositukset

Packraft malleissa on eroavaisuutensa ja niin sanottu klassikkomallina MRS:ltä toimii MRS Microraft, mitä on saatavilla M ja L-koossa. Tämä klassikkomalli toimii retkellä kuin retkellä ja on varma valinta aloittelijalle, sekä myös kokeneemmalle vesien kulkijalle. Mikäli taas haluat kasvattaa melontanopeutta tai suuntaat kohti virtaavia vesiä valinta kohdistuu MRS Alligator 2S tai MRS Alligator 2S Pro XXL malleihin. Nämä ovat ketteriä kuin alligaattorit koskien kuohuissa ja ensivirtauksista nauttiessa. MRS Alligator 2S Pro XXL on varustettu myös ponttooniin pakattavien täyttöpussin tarjoamalla ISS (Internal Storage System) järjestelmällä.

Kokojen puoleista malleissa on eroavaisuutensa sisätilavuuden puolesta ja sen puolesta niistä onkin ohjeelliset suositukset käyttäjien pituuksien ja kantavuuden mukaan. Kantavuuden ollessa suurempi mitä suurempi on packraftin käyttäjän suosituspituus on. Microraft M-koon soveltuessa noin 165-180cm pituiselle henkilölle ja Microraft L-koon soveltuessa 175-190cm pituiselle henkilölle. Alligator 2S käyttäjän käyttäjän suosituskoon kasvaessa aina 175-195cm pituiselle henkilölle ja vastaavasti Alligator 2S Pro XXL mallin soveltuessa jopa 180-210cm pituiselle henkilölle.

Kaikki nämä mallit sopivat päiväretkistä aina useamman yön retkille, ISS-tuodessa lisämahdollisuuksia pakkaamisen osalta packraftin sisälle pitemmille retkille. Pitkille retkille kuuluvuusaluiden ulkopuolella onkin syytä pakata mukaan Garmin inReach Mini 2 tai GPS MAP 66i, millä voit hälyttää apua kännykkäverkkojen ulkopuolella.

Edestä alkaen Alligators 2S Pro XXL, Alligator 2S, Microraft L, Microraft M
Edestä alkaen Alligators 2S Pro XXL, Alligator 2S, Microraft L, Microraft M

Mallien eroavaisuuksia on hyvä testata ja huomata nämä käytännössä. Porukalla voitkin vuokrata erilaisia packrafteja testataksenne näiden eroja käytännössä. Tule kokemaan packraftien tarjoama nautinto vesistöjen ylityksissä, virtojen nautinnoissa ja pidemmillä melonta- ja vaellusretkillä olemalla yhteydessä info@talesntents.fi.

J-T